*** Водещите вечерни новини на 5 юли ***   Заседанието на регионалната

...
*** Водещите вечерни новини на 5 юли ***
 
Заседанието на регионалната
Коментари Харесай

Водещите новини! Депутати не се явиха на заседание на регионалната комисия и спънаха важни законопроекти

*** Водещите вечерни вести на 5 юли ***

 

Заседанието на районната комисия в Народното събрание се отсрочи. Причината - липса на кворум.

От съвещанието на парламентарна комисия отсъстваха народните представители от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ".

Ето какво написа Ивайло Мирчев по тематиката: 

„ Празните столове, които виждате, са на изчезналите депутати от ГЕРБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. Липсата им провали съвещание на районната комисия в Народното събрание. На това съвещание трябваше да бъдат признати два основни законопроекта, които Демократична България предлага:

Първият стопира далаверите с инженеринга в строителството (навика на предните ръководещи да заобикалят публичните поръчки и да разпореждат осъществяване на дейностите на инженеринг, т.е. " колкото излезе " за действия, които изискват тръжна процедура). Тези пропуски в закона са причина за тежки корупционни практики и от време на време асфалтирането на една улица да е 20 млн., вместо 2 млн. лева

Вторият облекчава режима за слагане на слънчеви панели върху домовете - до момента процедурата бе толкоз тромава, че бюрократичната серпантина отхвърляше хората да понижат разноските си за електричество и топла вода. Нашето предложение е при слагане на слънчеви панели да се премине на осведомителен режим и да се даде независимост на жителите, без да зависят от енергото, общината или някой държавен служител.

Тези два законопроекта вадят очите на два вида субекти - едните са обичайните играчи с ползи в енергетиката, а другите строителните компании - корупционни касички, които с години източват бюджета. На това би трябвало да бъде комплициран край, а в петък от 11:00 часа привикваме изключителна комисия, с цел да проверим дали и този път сътрудниците от новата коалиция ще бойкотират съвещанието ѝ “.

***

***

Отбивът от пазарните цени ще важи единствено за горива от невисок клас, с цел да може да се възползват повече обществено слаби жители. Очаква се това да е реалност от 9 юли.

***

„ Европа се стяга за сериозна рецесия, не можем да си позволим нова серпантина от избори, тъй като избори сега значат фрагментиран идващ парламент, доминация на популистки партии и може би нови и нови избори “.

***

" От няколко месеца ГЕРБ и особено Бойко Борисов непрекъснато си играят със страховете на хората и хвърлят манипулативни изказвания. Да, имаме понижаване на средствата по Плана за възобновяване с към 1 милиарда, само че това понижаване го има в още 22 страни. Причината е, че стопанската система на страната ни по данни на Евростат се е подобрила спрямо интервала, когато сме кандидатствали за отпущането на пари от Европа ".

***

Предупредителен жълт код за обилни превалявания и за гръмотевични стихии издаде за 13 области на страната за 6 юли, сряда, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В тези 13 области на страната на следващия ден ще има условия за местни интензивни превалявания, с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични стихии и градушки.

***

Нещо извънредно значимо, само че и извънредно обезпокоително в настоящия си тип. 

***

Опозицията в Република Северна Македония прикани за всеобщ митинг против " френското предложение “ за преговорната рамка на страната за участие в Европейски Съюз и през днешния ден, откакто през вчерашния ден митингът ескалира и група от протестиращите събори металните ограждения пред постройката на държавното управление, след което и пред Народното събрание в Скопие.

Случилото се беше наказано от СДСМ и ДСИ, а един от водачите на протеста- ръководител на опозиционната партия „ Левица “ Димитър Апасиев съобщи, че имат " проект Б ", който ще стане явен, откакто препоръчаната преговорна рамка бъде призната от държавното управление.

***

„ Нищо не се е трансформирало. Продължават да се издават всички категории визи за български жители, които желаят да посетят Руската федерация. ” Това оповестиха пред „ 24 часа “ от консулския отдел на съветското посолство в София.

Коментарът на дипломатическата задача пристигна след изнесената ден по-рано в медии информация, че туристически визи за български жители към този момент не се дават. Напрежението сред българските управляващи и задачата ескалира в неделя, когато експулсираните 70 съветски дипломати бяха принудени дефинитивно да изоставен България с два самолета.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР